Feeds RSS
Feeds RSS

Friday, 6 May 2011

Makna Bunyi Hon



Assalamulaikum....
Lamanya yana tak update blog, busy sesangat...baru nak update je, ibu nak guna...baru nak update je...adik yana pulak nak main game...aduhai...ni la baru dapat...tak ape la kan...tak nak update ape-ape pun saje nak cerita-cerita sikit...cerita ni somebody forward ke email yana...so nak kongsi la ni...
Pernah tak masa driving atau pegi mana-mana ke, kadang-kadang kita dengar kereta yang berselisih atau kereta di belakang kita membunyikan hon?
Percaya atau tidak…
Tahu tak bahawa setiap bunyi hon itu ada maksud tertentu disebaliknya.

Yana bongkarkan maksud disebalik bunyi-bunyi hon tersebut untuk anda sekarang. Please take note yer! hehe 
?
          1 x HON PENDEK - pemandu tu nak cakap “HAI” 
?          2 x HON PENDEK - pemandu tu nak cakap “TERIMA KASIH” atau “JUMPA LAGI” 
?          3 x HON PENDEK - pemandu tu suruh kenderaan depan tu cepat sikit (biasanya kat traffic light time dah hijau tak reti-reti nak jalan)
 
?
          1 x HON PANJANG - pemandu tu beri amaran kereta lain bahawa diorang memandu secara merbahaya dan hampir menyebabkan kemalangan 

?
          2 x HON PANJANG - pemandu tu marah “HOI!!!… BODOH XDER OTAK KE” (sorry bahase kasar sikit..bukan Yana yang cakap ni...)

?
          4 X atau lebih HON PENDEK - pemandu tu cakap ;


 TIIILAM! TIIILAM!… TILAM LAMA, TUKAR BARU.. TIIILAAAM!… TIIILAAAAM!”


Itu la strory morry nye....hehehe ok...jumpa lagi di next update!

0 comments:

Post a Comment