Feeds RSS
Feeds RSS

Friday, 3 June 2011

AF9 - Promo - Erul AF9 - Legasi Cleopatra

Friday, 6 May 2011

Makna Bunyi Hon



Assalamulaikum....
Lamanya yana tak update blog, busy sesangat...baru nak update je, ibu nak guna...baru nak update je...adik yana pulak nak main game...aduhai...ni la baru dapat...tak ape la kan...tak nak update ape-ape pun saje nak cerita-cerita sikit...cerita ni somebody forward ke email yana...so nak kongsi la ni...
Pernah tak masa driving atau pegi mana-mana ke, kadang-kadang kita dengar kereta yang berselisih atau kereta di belakang kita membunyikan hon?
Percaya atau tidak…
Tahu tak bahawa setiap bunyi hon itu ada maksud tertentu disebaliknya.

Yana bongkarkan maksud disebalik bunyi-bunyi hon tersebut untuk anda sekarang. Please take note yer! hehe 
?
          1 x HON PENDEK - pemandu tu nak cakap “HAI” 
?          2 x HON PENDEK - pemandu tu nak cakap “TERIMA KASIH” atau “JUMPA LAGI” 
?          3 x HON PENDEK - pemandu tu suruh kenderaan depan tu cepat sikit (biasanya kat traffic light time dah hijau tak reti-reti nak jalan)
 
?
          1 x HON PANJANG - pemandu tu beri amaran kereta lain bahawa diorang memandu secara merbahaya dan hampir menyebabkan kemalangan 

?
          2 x HON PANJANG - pemandu tu marah “HOI!!!… BODOH XDER OTAK KE” (sorry bahase kasar sikit..bukan Yana yang cakap ni...)

?
          4 X atau lebih HON PENDEK - pemandu tu cakap ;


 TIIILAM! TIIILAM!… TILAM LAMA, TUKAR BARU.. TIIILAAAM!… TIIILAAAAM!”


Itu la strory morry nye....hehehe ok...jumpa lagi di next update!

Thursday, 14 April 2011

Luka Dilukai

Assalamualaikum (jawab jgn x jawab...sape jawab dpt hadiah...)

Entah ape kena la aku hari ni, boleh jatuh longkang....huhuhu sakitttt tu...korang x caya haa mai tgk gambaq aku nih...

 

sebenarnya jatuh tu x la sakit sgt tp...malu tu yg sakittt..huhu depan org ramai lagi tu...korang pernah tak kena cam aku...jgn ckp  x pernah kena lak...semua org pandang lak tu...org nk tolong pun buat selamba je ckp xde ape2 okay je....tp menahan malu nye...ade yg tersenyum kambing kat aku pun ade.....

nak nyanyi ni....adoiii mak sakinyeee....

Okay u allzz ...adioss

Saturday, 9 April 2011

Malam Di KL (09/04/2011)

Ibu blk dr office, ckp pelan2 dgn aq suruh siap2 jap lg Acu dtg nk amik bwk gi jln2...wuiii bestnyer...ni mesti xnk bg adik comey aku ikut...kalo dia ikut huh parah aku...mesti nk gaduh punya...selalu kalo  gaduh mesti dia menang..sbb ibu ngan ayah ckp "Kak Long kan kakak..." x tahan dgr statement nih....

Siap2...dlm kul 8pm, Acu dtg amik...gi la jln2 ke KL...menikmati keindahan mlm di KL...konon nk gi KLCC, smpai sana punye la ramai umat...rupanye ada konsert...(heran kan...kalo konsert penuh org...tp kalo tilawah Quran...boleh dibilang ngan jari kecik aku nih...)...

Balik pada cerita aku, konon nk lepak kat KLCC, so disebabkn ramainyer umat, Acu ajak gi tempat lain, ingat ke mana...rupanye Dataran Merdeka...aduih Acu aku ni...minah bunga betul la...xde ke tmpat lain, bila ibu aq call tnya kat mana skrg? aku ckp la kat DM, punya la guling dia gelak, siap ckap ko buat apa kat DM tu kak long, makan rumput ke?? ceh! ade dia ckp aku nk mkn rumput...nk buat camana, dah acu aku yg bwk keter, kalo aku bwk tentu x sampai..huhuhu...

Lepas lepak2, mkn2 terus blk...ok la ...nanti acu bwk tmpat lain pulak ye...hehehe

Friday, 8 April 2011

Kawan atau Rakan

Ape maksud kawan, rakan dan sahabat?? adik aku ckp kawan tu kawan la, rakan tu rakan la, sahabat tu...dahh tak payah biar aq jawab...ape punya jwpn daa....Ibu what is ur answer, well kalo ibu aku yg jwb dh tentu penuh ngan motivasi nyer...huhuhu

Ibu kata kawan dan rakan tu sama, kita bermain, bergurau, bercerita biasa dan buat ape je aktiviti ngan dia...tapi sahabat tu berbeza, sahabat boleh jadi seorang yg rapat dgn kita, boleh berkongsi cerita sama ada suka dan duka...dia boleh gelak dan menangis bersama kita, dan bukan yg boleh tggalkan kita bila kita susah...so, ibu ckp cari sahabat but x salah kalau kita berkawan...sahabat means sahabat yg lebih mengajak kita ke arah positive...

emmm...pjg lebar ibu cakap...tp betul gak tu...so aku rase aku dh kenal sape sahabat aku.....

Welcome 2 Farisya Blog

Selamat berblogging....Terima kasih